Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Vse člane knjižnice vabimo na tečaj: Iskanje znanstvenih družboslovnih virov

Raziščite načine učinkovitega iskanja znanstvenih družboslovnih virov. Najdite le tiste informacije, ki jih resnično potrebujete ter pridobite relevantne znanstvene članke z uporabo različnih orodij v zbirkah e-revij in e-knjig . Tečaj bo v ponedeljek, 28. 5. 2018 od 12h do 14h v predavalnici 26 na FDV.

15. maj 2018 | Tečaji

V EARL je predaval profesor Chaimun Lee iz Univerze Daegu

V petek, 20. aprila, je v okviru dejavnosti Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (RSVA) professor Chaimun Lee iz Univerze Daegu (Južna Korea) izvedel predavanje z naslovom "A Long Journey of the Korean Diaspora in the Former Soviet Union".

23. april 2018

EARL pridobil finančno podporo Japonske fundacije

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (RSVA) je v četrtek, 19. aprila, doživelo posebno čast in priznanje. Predstavnika japonskega veleposlaništva g. Kenji Shimazu in g. Matej Črnjavič sta obiskala RSVA, kjer sta predstavnikoma RSVA, mag. Mirjam Kotar in prof. Zlatku Šabiču, osebno izročila informacijo o rezultatu natečaja za pridobitev finančne podpore Japonske fundacije.

23. april 2018

Štipendije za študij in raziskovanje na Japonskem

Japonske inštitucije razpisujejo več štipendij za podiplomske in dodiplomske študente ter štipendije za raziskovalce.

09. april 2018 | EARL

Vabimo vas na brezplačni tečaj EndNote

Že zamujate s pisanjem besedila za seminar, diplomo ali članek? Zakaj se mučite z ročnim urejanjem referenc in citatov? Pridružite se nam na tečaju v sredo, 18. 4. 2018, od 8:30 do 12.00, v predavalnici 26. Usposobili vas bomo za delo z orodjem EndNote ter njegovo funkcijo Cite While You Write, ki vam bo bistveno olajšal pisanje strokovnih in znanstvenih besedil.

05. april 2018 | Tečaji

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (RSVA): novo okno v svet

V sklopu srečanj Odprtega termina za znanost sta prof. dr. Zlatko Šabič in mag. Mirjam Kotar, predstojnica Osrednje družboslovne knjižnice Jožeta Goričarja, predstavila Raziskovalno središče za vzhodno Azijo (RSVA). Gre za novo pridobitev, ki je rezultat medsebojnega sodelovanja Filozofske fakultete in Fakultete za družbene vede.

05. april 2018 | EARL

Testni dostop do Gale Reference Complete

Gale Reference Complete je multidisciplinarna zbirka primarnih in sekundarnih virov referenčnega gradiva, serijskih publikacij, literarne kritike in raziskovalnih virov ter celotnih besedil literarnih del in virov za raziskovanje zgodovine. Na voljo je do 13. aprila 2018.

19. marec 2018 | Obvestila

Nov mejnik: kitajska diplomacija v Srednji in Vzhodni Evropi

26. marca 2018 je dr. Richard Q. Turcsányi, docent na Univerzi Mendel v Brnu, predaval o kitajski zunanji politiki.

15. marec 2018 | EARL

Predavanja o gospodarstvu in poslovnem okolju na Japonskem

V okviru dejavnosti Raziskovalnega središče za Vzhodno Azijo je 21. in 23. marca 2018 potekal sklop predavanj o gospodarstvu in poslovnem okolju na Japonskem. Svoje projekte so predstavili uspešni japonski podjetniki pri nas in Slovenci, ki so prodrli na zahteven in konkurenčen japonski trg.

15. marec 2018 | EARL

[Odprti termin za znanost] Refleksija urbanega razvoja v Vzhodni Aziji

Vabimo vas na prvi letošnji Odprti termin za znanost. Predavanje Matjaža Uršiča s Katedre za analitsko sociologijo na temo Refleksije urbanega razvoja v Vzhodni Aziji bo v torek, 20. marca 2018, ob 14. uri v predavalnici FDV 16.

15. marec 2018 | EARL