Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Prof. dr. Jana Rošker izvedla predavanje o sinizaciji marksizma na Trierski Univerzi

13. novembra 2019 je prof. dr. Jana S. Rošker (Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani) v nemškem Trierju izvedla vabljeno gostujoče predavanje. Predavanje pod naslovom "Od Marxa do Maa - sinizacija marksizma" so skupaj organizirali Oddelek za sinologijo Trierske Univerze, Konfucijev inštitut Trier ter Nemško-kitajsko društvo. Predavanje je bilo organizirano v sklopu obeležitve dvestoletnice rojstva Karla Marxa, rojenega prav v Trieru.

16. november 2018 | EARL

Kako spoznati korejsko zgodovino iz udobja svojega doma?

Vabljeni k udeležbi na posebnem predavanju o spletni storitvi za arhiviranje korejske zgodovine, ki jo bosta v sredo, 21. novembra ob 16.00 v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo predstavila dr. Kim in dr. Moon iz Južne Koreje.

16. november 2018 | EARL

Tekmovanje v znanju korejskega jezika

V ponedeljek 19. novembra bo med 14. in 17. uro potekalo tekmovanje iz znanja korejskega jezika v predavalnici št. 8 v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo na Fakulteti za družbene vede

15. november 2018 | EARL

Vse člane knjižnice vabimo na tečaj: Iskanje znanstvenih družboslovnih virov

Raziščite načine učinkovitega iskanja znanstvenih družboslovnih virov. Najdite le tiste informacije, ki jih resnično potrebujete ter pridobite relevantne znanstvene članke z uporabo različnih orodij v zbirkah e-revij in e-knjig . Tečaj bo v sredo, 28. 11. 2018 od 12h do 14h v predavalnici 25 na FDV.

08. november 2018 | Tečaji

Testni dostop do treh zbirk ponudnika Alexander Street

Testni dostop do zbirk ponudnika Alexander Street: Border and Migration Studies Online, The Complete Anthropology Package in Women and Social Movements Library.

06. november 2018 | Obvestila

Obisk akademikov kitajskih univerz v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo

Delgacija dveh kitajskih univerz, Sichuan University in Renmin University of China, obiskala prostore Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (RSVA).

29. oktober 2018 | EARL

Začetki in delovanje RSVA v obvestilniku Mednarodnega inštituta za azijske študije

Mednarodni inštitut za azijske študije na Univerzi v Leidnu je v svojem obvestilniku objavil članek Mirjam Kotar in Zlatka Šabiča, ki opisuje začetke in delovanje Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo.

29. oktober 2018 | EARL

Prof. Shi Zhiyu s Tajvanske nacionalne univerze obiskal Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (RSVA ali East Asia Resource Library - EARL) je 25. septembra 2018 gostilo prof. dr. Shi Zhiyuja, s prestižne National Taiwan University s sedežem v mestu Taipei.

18. oktober 2018 | EARL

Testni dostop do multidisciplinarne zbirke s celotnimi besedili člankov ProQuest Central

ProQuest Central je multidisciplinarna zbirka podjetja ProQuest, ki vključuje več kot 39 baz podatkov s področja medicine, poslovanja, ekonomije, družbenih ved, umetnosti, vojske in multidisciplinarnih področji ter obsežno zbirko časopisov, kot so Wall Street Journal, Globe & Mail, New York Times, Times of India, Financial Times, Le Monde in The Guardian.

16. oktober 2018 | Obvestila

Vabilo na tečaje kitajščine na Fakulteti za družbene vede

Začetni tečaji kitajskega jezika in kulture bodo potekali na Fakulteti za družbene vede od 23. oktobra dalje, ob torkih in četrtkih od 17:00 do 18:30 ure.

02. oktober 2018 | EARL