Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Vse člane knjižnice vabimo na brezplačne spletne tečaje! NOVI TERMINI!

Osrednja družboslovna knjižnica JG se prilagaja trenutnim razmeram s storitvami, ki potekajo na daljavo. Vabimo vas, da se udeležite naslednjih e-tečajev, ki so za člane knjižnice brezplačni: COBISS EKSPRES, ELEKTRONSKI INFORMACIJSKI VIRI in UPORABA EndNote. Prav tako pa vas vabimo tudi INDIVIDUALNO SVETOVANJE.

01. marec 2021 | Obvestila, Tečaji

Nič več karantene za gradivo – UV-C svetlobni STERILIZATOR

Da bi svojim uporabnikom zagotovili varno uporabo knjižničnega gradiva, smo se v knjižnici odločili za nakup UV-C svetlobnega sterilizatorja. Prav tako bo ponovna izposoja hitrejša, saj karantena za gradivo ne bo več potrebna.

23. februar 2021 | Obvestila

Testni dostop do JSTOR-jevega Artstor-ja

Artstor je najobsežnejši slikovni vir za izobraževalno in znanstveno uporabo. Do 30. junija 2021 je za študente in osebje UL omogočen oddaljen dostop do Artstor-a.

22. februar 2021 | Obvestila

Zakaj je knjižnica srce fakultete?

To boste izvedeli v kratki predstavitvi, ki smo jo pripravili za informativne dneve FDV 2021. Vabljeni k ogledu.

11. februar 2021 | Obvestila

Dostop do revije New Statesman

Študentom in zaposlenim FDV je omogočen dostop do revije New Statesman. Naročnina pokriva dostop do britanske in mednarodne verzije spletnega mesta New Statesman, kjer najdete aktualne in arhivske članke revije New Statesman ter dodatne spletne vsebine, tudi poddaje (podcaste).

11. februar 2021 | Obvestila

Knjižnična izposoja in druge storitve ob upoštevanju ukrepov za obvladovanje covid-19

Zaradi upoštevanja vladnega odloka je do nadaljnjega onemogočen fizični vstop v knjižnico. Preko Cobiss-a naročeno gradivo je mogoče po predhodnem dogovoru prevzeti pred vhodom na fakulteto (med 9h in 15h) ali naročiti za pošiljanje po pošti. Za dogovor nas kontaktirajte po elektronski pošti na izposoja.odkjg@fdv.uni-lj.si ali po telefonu na 01/5805-150.Vabimo vas, da uporabljate storitve ODKJG od doma. >>>

10. januar 2021 | Obvestila