Skoči do osrednje vsebine

[VABILO] Študentski dan v Tednu preprečevanja korupcije 2023


KPK vas vabi na Študentski dan, ki bo v okviru Tedna preprečevanja korupcije 2023 potekal v sredo, 6. 12. 2023, med 10. in 12. uro na Fakulteti za varnostne vede, Kotnikova ulica 8 v Ljubljani. Izvedli bodo predavanje, na katerem bodo govorili o kršitvah integritete, zaščiti prijaviteljev in vlogi nadzornega sveta družbe, tudi na podlagi konkretnega primera.

Predavatelji bodo: predstavnika Komisije za preprečevanje korupcije Katja Mihelič Sušnik, vodja Službe za nadzor, in Gregor Pirjevec, vodja Centra za zaščito prijaviteljev, ter predsednik Združenja nadzornikov Slovenije Gorazd Podbevšek. Spregovorili bodo o pomenu integritete pri preprečevanju korupcije in ravnanjih posameznikov oziroma uradnih oseb, ki jih je Komisija doslej opredelila kot kršitve integritete. Pojasnili bodo vlogo prijaviteljev pri odkrivanju kršitev integritete in podrobnosti o zaščiti prijaviteljev, ki jo zagotavlja letos uveljavljeni Zakon o zaščiti prijaviteljev. Spregovorili bodo tudi o tem, kakšen je pomen integritete posameznikov pri sestavi nadzorih svetov ter kakšni sta vloga in odgovornost članov nadzornih svetov pri preiskavah kršitev integritete v gospodarskih družbah. Vsebine bodo predstavljene na primeru družbe v državni lasti, kar tematiki daje tudi posebno aktualnost.

Prijave na dogodek sprejemajo do 1. 12. 2023 po spletnem obrazcu (povezava).

Za vse dodatne informacije so dosegljivi na e-naslovu (pr.korupcija@kpk-rs.si) oziroma na telefonskih številkah 040 252 405 (Iva Gruden) in 070 745 635 (Maša Jesenšek).

Vljudno vabljeni!


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 20. november 2023 | v kategoriji: Karierni center