Skoči do osrednje vsebine

[PRILOŽNOST] Možnosti za pripravništvo in program raziskovalnih štipendij ESA (Evropska vesoljska agencija) ter ESA Akademija


Dragi študentje/-tke!

ESA je ponovno objavila razpis Young Graduate Trainees - https://www.esa.int/About_Us/Careers_at_ESA/Graduates_Young_Graduate_Trainees.
Program ESA Young Graduate Trainee (YGT) ponuja mladim diplomantom priložnost, da pridobijo dragocene izkušnje na delovnem mestu pri razvoju in delovanju vesoljskih misij v mednarodnem in večkulturnem okolju.

Visokokakovostni program YGT traja eno leto in je izhodišče za številne vznemirljive poklicne priložnosti v evropskem vesoljskem sektorju, priznanih raziskovalnih inštitutih ali seveda sami ESA.  

Vsako leto februarja objavijo približno 100 priložnosti YGT v znanosti in tehniki, informacijski tehnologiji, naravoslovju in družboslovju ter poslovanju. V februarju in marcu so organizirane različne delavnice za seznanitev s programom, izbirni proces se začne aprila.

Namenjen je študentom zadnjega letnika magistrskega študija tehnike, naravoslovja ali poslovnih disciplin ali nedavno diplomant ustreznega magistrskega programa.

Drugi zanimiv program je program raziskovalnih štipendij (Research Fellowship Programme) - https://www.esa.int/About_Us/Careers_at_ESA/Post_docs_Research_Fellowship.
Program ESA za podoktorske raziskovalne štipendije želi mladim znanstvenikom in inženirjem ponuditi možnost, da dve leti izvajajo raziskave v različnih disciplinah, povezanih z vesoljsko znanostjo, vesoljskimi aplikacijami ali vesoljsko tehnologijo.

Kandidati za štipendije morajo pred kratkim  končatii ali so blizu doktorata iz ustrezne tehnične ali znanstvene discipline. Prednost bodo imele prijave, ki bodo oddane v petih letih po doktoratu. Razpis je objavljen čez celo leto, nove priložnosti pa so objavljene na https://jobs.esa.int/.

Opozorili bi tudi na ESA Akademijo  (ESA Academy) - https://www.esa.int/Education/ESA_Academy/What_is_the_ESA_Academy, ki je obežen študijski program s področja vesolja in je odprt tudi za študente iz Slovenije.
Akademija ESA ni odprta le za študente, ki so že vključeni v študije na področjih znanosti in tehnike, povezane z vesoljem. Namenjen je tudi študentom naravoslovja in tehnike, ki si vesolja niso izbrali za svojo specialnost, da pokažejo, kako lahko vesoljske zmogljivosti odprejo vrsto novih raziskovalnih možnosti in aplikacij ter tako odprejo nov pogled na učenje vesoljskih disciplin.

V kolikor vas izpostavljeno področje zanima, vabljeni k prijavi.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 20. februar 2023 | v kategoriji: Obvestila