Skoči do osrednje vsebine

[VABILO] Alumniteka: kako pa kaj naša skrb za kulturno dediščino?


Spoštovane članice, spoštovani člani kluba alumnov FDV!

Na tokratni Alumniteki, ki bo 28. februarja ob 19.00 na Filozofski fakulteti UL, se bomo s strokovnjaki in alumni UL posvetili kulturni dediščini.

Ali v Sloveniji dovolj skrbimo za nepremično kulturno dediščino? Ali lahko skrbno prenovljeni objekti kulturne dediščine pripomorejo k trajnostnem razvoju? Kakšen je odnos Slovenk in Slovencev do politično zaznamovane arhitekturne dediščine? Kakšna je vloga arhitektov pri varovanju nepremične kulturne dediščine?

V februarju nadaljujemo z že enajsto Alumniteko. Če ste katero izmed preteklih Alumnitek zamudili, vabljeni, da jim prisluhnete na podcastu.

O tem, kakšno je stanje nepremične kulturne dediščine v Sloveniji danes, kakšen je naš odnos do nje in kakšne so možnosti za bolj učinkovito ohranjanje in uporabo teh objektov se bomo pogovarjali z:

  • doc. dr. Neža Čebron Lipovec,
  • doc. dr. Renata Novak Klemenčič,
  • doc. dr. Miloš Kosec,
  • izr. prof. dr. Barbara Lampič,
  • asist. dr. Božidar Jožef Flajšman.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v sredo, 28. februarja, ob 19. uri na Filozofski fakultetiv Modri sobi (5. nadstropje).

Alumniteke so brezplačne in odprte za vse, zaželena je le predhodna prijava.

*****

Alumniteka je cikel pogovorov z alumni UL za alumne, študente, zaposlene UL ter vse druge željne spremljanja aktualnih tem. Organiziramo jih v sodelovanju s posamezno fakulteto ali akademijo UL. K pogovoru pa skušamo privabiti strokovnjake z raznolikih področij, da na izbrano temo pogledamo z različnih zornih kotov.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 27. februar 2024 | v kategoriji: Alumni