Skoči do osrednje vsebine

[RAZPIS] Slovenska mladinska nagrada za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj - ADRASTOS


Vabimo vas k prijavi na razpis za nagrado ADRASTOS 2023 – Slovensko mladinsko nagrado za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj, ki jo podeljuje IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti v sodelovanju s podpornimi partnerji in s sofinancerjem – Urad RS za mladino.

Z nagrado Adrastos želimo spodbuditi in opolnomočiti mlade predstavnike naše družbe, da delujejo odgovorno in trajnostno, ter da tako pomembno sooblikujejo našo skupno prihodnost.

Nagrado podeljujemo mladim za že izvedene projekte in za ideje, ki bodo obogatile našo skupno prihodnost v duhu družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja.

Prepoznati želimo pozitivne vplive mladih na družbo, okolje in gospodarstvo ter jim podeliti priznanje, ki bo spodbudilo njihovo nadaljnje potovanje v smeri trajnosti in družbene odgovornosti.

Razpis Adrastos je namenjen mladinskim in drugim nevladnim organizacijam, izobraževalnim ustanovam in skupinam mladih, ki že delujejo na področju družbene odgovornosti ali trajnostnega razvoja ter tistim, ki so šele na začetnih stopnjah te razvojne poti. Prijavitelji se lahko potegujejo za nagrado v dveh kategorijah, in sicer: ADRASTOS 2023 – SEMENA SEDANJOSTI – Nagrada za že izveden mladinski projekt (v šolskem letu 2022/23) in ADRASTOS 2023 – VIZIJA PRIHODNOSTI – Nagrada za idejo prihodnosti (projekt za idejo za izvedbo projekta, ki temelji na enem izmed področij oz. ciljev trajnostnega razvoja Agende ZN 2030 ter Standarda za družbeno odgovornost ISO 26000:2010).

Za sodelovanje v razpisu prijavitelji izpolnijo specializiran vprašalnik, usklajen s smernicami Standarda za družbeno odgovornost ISO26000:2010, načeli ESG (okoljski, družbeni in upravljavski vidik) ter drugimi aktualnimi evropskimi in nacionalnimi okviri  na področju družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja. Celoten razpis je objavljen na spletni strani www.irdo.si.

Udeležba na razpisu Adrastos 2023 je za mlade brezplačna. Razpis je odprt od 21. marca dalje, rok za oddajo vlog je 24. april, zmagovalci bodo znani 16. maja 2023. Razpisna dokumentacija in več informacij je dosegljivih na spletnem mestu inštituta IRDO.

Strokovno-organizacijski odbor nagrade ADRASTOS v prvem izvedbenem letu 2022/23 razpisuje naslednje kategorije:

  1. ADRASTOS 2023 – SEMENA SEDANJOSTI – Nagrada za že izveden mladinski projekt (v šolskem letu 2022/23),
  2. ADRASTOS 2023 – VIZIJA PRIHODNOSTI – Nagrada za idejo prihodnosti (načrt projekta),

Izobraževalne ustanove lahko pridobijo tudi Certifikat »Adrastos – Trajnostna šola« (za šolo, ki strateško uvaja družbeno odgovornost in trajnostni razvoj v svoje poslovanje in v učne načrte.) Če vas zanima sodelovanje, nam za več informacij pišite na naslov: info@irdo.si 
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 03. april 2023 | v kategoriji: