[NATEČAJ] Slovenski raziskovalni inštitut razpisuje nagradni natečaj za zaključna dela


Slovenski raziskovalni inštitut - SLORI razpisuje nagradni natečaj za zaključna dela študentov druge in tretje bolonjske stopnje, diplome štiriletnih študijskih programov, predbolonjske magisterije in doktorate.

Na natečaju lahko kandidirajo zaključna dela, ki predstavljajo pomemben ali izviren prispevek k poznavanju slovenske skupnosti v Italiji, njene družbene strukture, funkcije v sklopu njenega naselitvenega in družbenega prostora, njenih razvojnih procesov na družbenem, kulturnem, političnem, gospodarskem, pravnem in izobraževalnem področju, medetničnih odnosov, identitetnih in jezikovnih praks ter komunikacije. Naloge se lahko osredinjajo tudi na druge manjšinske študije, ki vsebujejo primerjavo s slovensko skupnostjo v Italiji, ali so relevantne za razumevanje slovenske stvarnosti v Italiji.

 

Na Slorijev nagradni natečaj 2018/2019 se lahko prijavijo kandidati, ki so:

- diplomirali/magistrirali/doktorirali na univerzah v Italiji, Sloveniji in drugih državah v akademskem letu 2017/2018;

- diplomirali/magistrirali/doktorirali na univerzah v Italiji, Sloveniji in drugih državah v akademskih letih 2015/2016 in 2016/2017, in sicer pod pogojem, da se niso prijavili na SLORI-jev nagradni natečaj v letih 2016 in 2017. 

 

Rok za oddajo prijavne dokumentacije je ponedeljek, 7. 1. 2019, na sedežu inštituta ali po pošti (s priporočenim pismom, oddanim do vključno 7. 1. 2019). 

 

Več informacij v priponki.
Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 06. november 2018 | v kategoriji: