Sprejem za tuje študente na Univerzi v Ljubljani


V ponedeljek, 30. septembra 2019, ob 10.00 uri bomo organizirali sprejem za tuje študente, vpisane v študijske programe Univerze v Ljubljani. Predstavili vam bomo uporabne informacije v zvezi s študijem na Univerzi v Ljubljani in bivanjem v Ljubljani in Sloveniji. Srečali se boste tudi z nekaterimi predstavniki za tuje študente z akademij in fakultet Univerze v Ljubljani.

V prvem delu sprejema se boste seznanili z informacijami glede ureditve zdravstvenega zavarovanja, prijave stalnega bivališča, možnostmi štipendiranja, subvencionirane prehrane in prevoza. Sledila bo predstavitev kariernega svetovanja, tutorstva, obštudijskih in drugih dejavnosti, ki jih za študente organiziramo na Univerzi v Ljubljani.

V nadaljevanju boste prejeli podrobnejše informacije v zvezi z Letom plus, v sklopu katerega boste v času študija lahko pridobili jezikovne in druge spretnosti, strokovna znanja z izbranih študijskih področij ter se seznanili s kulturo, zgodovino in ustavno ureditvijo v Sloveniji. Preizkusili se boste lahko tudi v znanju slovenščine.

Vljudno vabljeni.


Back to list of notificationsPublished: 12. August 2019 | Category: Enrolments, Notifications, Tujci