Skoči do osrednje vsebine

Zimska šola UL 'Glasovi Ukrajine', 21.-23. 2. 2024


Vljudno vabljene na zimsko šolo UL/UDESIN Glasovi Ukrajine, ki se bo otvorila v Mestnem muzeju Ljubljana v sredo, 21. februarja ob 9. uri ter zaključila v petek, 23. februarja zvečer s predvajanjem projekcij dveh filmov (My Thoughts Are Silent (2019) in Luxembourg Luxembourg (2022)) ter organiziranim pogovorom v Kinoteki.

Tekom treh dni se bo zvrstilo kar precej gostujočih predavanj, panelov in okroglih miz ter predstavitev ukrajinskih študentk na temo ukrajinske medvojne umetnosti, diskurzivnih in lingvističnih analiz medvojnega poročanja, neposrednih izkustev trenutne Ukrajine, filoloških in prevajalskih prispevkov o slovenskem in ukrajinskem jeziku ter kultuoloških refleksij, s tem pa seznam še zdaleč ni izčrpan. Program bo potekal na treh lokacijah, tj. večinsko v Atriju ZRC SAZU, v nekoliko manjši meri pa tudi v Mestnem muzeju Ljubljana in Kinoteki.

Program zimske šole je dostopen na tej povezavi..

Gallery


Back to list of notificationsPublished: 22. February 2024 | Category: Notifications, Impressions from abroad, News, Student works, Lecturer