Skoči do osrednje vsebine

Začetek anketne raziskave Delovna aktivnost, duševno zdravje in varna raba interneta


Na Centru za družboslovno informatiko (CDI) začenjamo z junijem 2023 izvajati novo anketo Delovna aktivnost, duševno zdravje in varna raba interneta, v katero smo povabili tudi respondente iz ankete Aktualni vidiki zdravja in izobraževanja, ki so izrazili pripravljenost za nadaljnje sodelovanje v podobnih anketnih raziskavah.

Anketna raziskava Delovna aktivnost, duševno zdravje in varna raba interneta bo doprinesla vsebinske vpoglede v aktualne družbene probleme v Sloveniji. Proučiti želimo stanje in spremembe na slovenskem trgu dela, počutje in stališča do duševnega zdravja ter varno rabo interneta.

Anketa se izvaja v sklopu projektov Verjetnostni spletni paneli v državni statistiki za osebe in gospodinjstva in Ovrednotenje verjetnostnih in neverjetnostnih spletnih panelov, ki sta financirana s strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS). Vodja obeh projektov je prof. dr. Vasja Vehovar.

V sklopu omenjenih projektov smo s februarjem 2023 vzpostavili verjetnostni spletni panel ter začeli z izvedbo niza spletnih anket. Te ankete bodo prispevale k proučitvi izvedljivosti vzpostavitve verjetnostnega spletnega panela v uradni statistiki v Sloveniji ter osvetlile s tem povezana vprašanja glede stroškov izvedbe in kakovosti statističnih ocen verjetnostnih spletnih panelov v primerjavi s tradicionalnimi načini anketiranja. Anketna raziskava Delovna aktivnost, duševno zdravje in varna raba interneta predstavlja četrtega in tudi zadnjega izmed valov omenjenega verjetnostnega spletnega panela.

 

Rezultati anketnih raziskav

Rezultati vseh anketnih raziskav, ki se izvajajo v sklopu projektov Verjetnostni spletni paneli v državni statistiki za osebe in gospodinjstva in Ovrednotenje verjetnostnih in neverjetnostnih spletnih panelov, bodo objavljeni tukaj.

Dodatne informacije

Dodatne informacije o projektu Verjetnostni spletni paneli v državni statistiki za osebe in gospodinjstva lahko najdete tukaj. Več informacij o projektu Ovrednotenje verjetnostnih in neverjetnostnih spletnih panelov pa je na voljo tukaj.

Za morebitna izvedbena vprašanja lahko kontaktirate anketa@cdi.si ali pokličete na 040 282 678 (vsak delovnik med 9. in 15. uro), za vsebinska vprašanja pa se lahko obrnete na vodjo projektov: vasja.vehovar@fdv.uni-lj.si.

Varovanje zasebnosti

  • Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov na Univerzi v Ljubljani: dpo@uni-lj.si, tel.: 01/ 2418 534
  • Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec: Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, tel.: 01 230 97 30, www.ip-rs.si
  • Podrobnejša navodila o varovanju zasebnosti za anketno raziskavo Delovna aktivnost, duševno zdravje in varna raba interneta si lahko ogledate tukaj.

Arhiv novic za anketne raziskave

arrs_surs_logo

Back to list of notificationsPublished: 07. June 2023 | Category: News