Skoči do osrednje vsebine

Spletno predavanje za učitelje o spletnem nasilju na šolah


Na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru projekta Center za varnejši internet, ki ga izvaja Center za družboslovno informatiko Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani pri svojem delu stalno ugotavljajo, da je spletno nasilje sestavni del življenja učencev in dijakov, z njim pa se srečujejo tudi šolski delavci. Učitelji so pogosto prvi, ki lahko pomagajo žrtvam. Zato je pomembno, da imajo ustrezno znanje, kako ravnati, če zaznajo spletno nasilje. Da bi učiteljem podali dodatno znanje, so 23. novembra organizirali spletno predavanje z naslovom »Kako ukrepati ob zaznavi spletnega nasilja na šoli«.

Predavala sta Nina Babič, šolska psihologinja na OŠ Martina Konšaka v Mariboru in dr. Benjamin Lesjak, Safe.si predavatelj. Nina Babič je podala praktične nasvete, kako ukrepati ob različnih oblikah spletnega nasilja, Benjamin Lesjak pa je predstavil pravne vidike in svetoval, kako s pravnega vidika pravilno ukrepati ob pojavu spletnega nasilja. Predavanje si je v živo ogledalo več kot 460 učiteljev, ki so lahko tudi zastavili vprašanja, do konca novembra pa je posnetek zabeležil več kot 1.000 ogledov.

Posnetek predavanja je dostopen na spletni strani Safe.si: https://safe.si/video/video-predavanja/kako-ukrepati-ob-zaznavi-spletnega-nasilja-na-soli

Gallery


Back to list of notificationsPublished: 02. December 2021 | Category: News