Safe.si za dan varne rabe interneta pripravil spletno interaktivno predstavo za osnovnošolce


V torek, 9. februarja 2021, na dan varne rabe interneta, je Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru projekta Center za varnejši internet, pripravila za učence 2. in 3. triletja osnovne šole spletno interaktivno predstavo »Dobro počutje in internet«. Izvedla sta jo improvizatorja IGLU Teatra Vid Sodnik in Juš Milčinski. Izvedla sta dve predstavi ločeno po triletjih.

Ker je tema letošnjega dneva varne rabe interneta dobro počutje pri njegovi uporabi, so bile zaobjete aktualne teme zdravih odnosov na internetu, njegovega vpliva na samopodobo in pasti pri uporabi interneta. Teme so bile prikazane in predstavljene na zabaven, inovativen in interaktiven način.  

Obe predstavi sta vsebovali zabavne, predvsem pa poučne skeče – od tega, kako bo videti naša vrnitev v »realnost« po koncu ukrepov zaradi COVID-19, do možnih pasti na internetu. Nekaj pozornosti je bilo posvečene vplivnežem. V predstavo so bili aktivno vključeni tudi gledalci, ki so glasovali za teme, ki jih najbolj zanimajo in tako sooblikovali potek predstave.

Improvizatorja sta predstavi zaključila z mislijo, da moramo na internetu biti previdni, saj je ne glede na to, da je odlično orodje tako za zabavo kot tudi raziskovanje, še vedno poln pasti. Prav tako sta poudarila pomembnost iskanja ravnotežja med časom preživetim za ekrani in časom preživetim v naravi.

Predstavo za drugo triletje je v živo spremljalo več kot 5.500 osnovnošolcev, predstavo za tretje triletje pa več kot 5.700 osnovnošolcev. Posnetka obeh predstav si je mogoče ogledati na: https://safe.si/video/safesi-videi.

Gallery


Back to list of notificationsPublished: 11. February 2021 | Category: News