Skoči do osrednje vsebine

Safe.si s spletnim interaktivnim dogodkom uspešno nagovoril srednješolce


Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru projekta Center za varnejši internet, ki ga izvaja Center za družboslovno informatiko Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, je 21. oktobra 2021 v sodelovanju z Iglu theatrom pripravila spletno interaktivno predstavo z naslovom Vpliv interneta na duševno zdravje mladostnikov. K ogledu so povabili slovenske srednje šole, ki so se vabilu tudi odzvale. V živo si je predstavo več kot 1.500 gledalcev.

Internet, predvsem družabna omrežja imajo zelo močan vpliv na samopodobo mladostnikov. V najstniških letih, obdobju pubertete imajo lepe, s filtri obdelane in profesionalno izdelane objave na Instagramu, TikToku in drugih družabnih omrežjih zelo močan vpliv na najstnike, saj jim znižujejo mnenje o lastni samopodobi, s tem pa jih lahko pahnejo tudi v psihične težave. Vid in Juš, improvizatorja Iglu theatra sta na zabaven način predstavila ta tveganja, izvajalka delavnic Safe.si Eva, pa je o njih spregovorila s strokovnega vidika. V predstavi so lahko preko storitve Mentimeter sodelovali tudi dijaki, ki so glasovali za posamezno temo improvizacijskega dela predstave.

Za ogled predstave, ki se je začela malo pred 9. uro dopoldne, se je prijavilo 32 srednjih šol in nekaj osnovnih šol. Predstavo je v živo spremljalo med 1.500 in 2.000 gledalcev, je pa nekaj šol že v prijavi navedlo, da si bodo ogledali posnetek predstave.

Posnetek predstave je dostopen na https://safe.si/video/safesi-videi/vpliv-interneta-na-dusevno-zdravje-mladostnikov-dogodek-za-srednje-sole

Gallery


Back to list of notificationsPublished: 28. November 2021 | Category: News