Skoči do osrednje vsebine

Najava spletnega dogodka CMO in Tepse pred slovenskim predsedovanjem Svetu EU (17. in 18. junij 2021)


Julija bo Slovenija za šest mesecev ponovno prevzela predsedovanje Svetu Evropske Unije (EU). Pri tem bo soočena z izzivi, kot so okrevanje po pandemiji Covid-19, zagotavljanje izvajanja evropskega zelenega dogovora, uresničevanje digitalne agende za Evropo, skrb za odnose EU z zunanjimi partnerji ob hkratnem zagotavljanju strateške avtonomije Unije ipd.

Center za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani (CMO) in Trans-evropsko združenje političnih študij (ang. Trans European Policy Studies Association – TEPSA) bosta še pred nastopom slovenskega predsedovanja Svetu EU organizirala konferenco, na kateri bodo o prioritetah prihajajočega predsedovanja in aktualnih izzivih EU razpravljali odločevalci, predstavniki medijev in civilne družbe ter akademiki in raziskovalci iz široke Tepsine mreže.

Dogodek bo potekal 17. in 18. junija 2021, in sicer na spletu.

Program si lahko ogledate tukaj.

Brošuro s kratkimi biografijami govorcev (v angleščini) pa najdete tukaj.

Vabljeni k udeležbi. Na dogodek se lahko registrirate tukaj.

Udeležba je brezplačna, razprava pa bo potekala pretežno v angleščini. Povezave do dogodka boste prejeli po registraciji.

Tepsa je v okviru dogodka pripravila tudi priporočila za slovensko predsedovanje Svetu EU, ki si jih lahko preberete tukaj.

**Konferenco podpirata program EU ‘Evropa za državljane’ in projekt InDivEU v sklopu programa EU ‘Obzorje 2020’.


Back to list of notificationsPublished: 26. May 2021 | Category: News