BledCom 2016: povezovanje v prekinjenem svetu


Odnosi z javnostmi, pa naj bo to komunikacijski menedžment, korporativno komuniciranje ali strateško komuniciranje, so v obdobju razcveta: delovna mesta, proračuni, trgi in izobraževalni programi rastejo. Toda s kakšnim vplivom na družbo? So ljudje danes bolj in  bolje povezani? Se družijo tako, da si izboljšujejo življenja? Kakšna je pri tem vloga odnosov z javnostmi? To je le nekaj vprašanj za 23. mednarodni simpozij o raziskovanju odnosov z javnostmi – BledCom, ki bo pod taktirko red. prof. dr. Dejana Verčiča potekal 1. in 2. julija v Hotelu Golf na Bledu.

Uvodno predavanje o zavzetosti v sodobnem svetu bo podal Stephen Waddington, partner in glavni direktor za zavzemanje v mednarodni agenciji Ketchum. Raziskovalna skupina, ki izvaja Evropski komunikacijski monitor, bo proslavila desetletnico. Plenarno zasedanje »Bled pozdravlja Miami« bo na sedmih vzporednih okroglih mizah s sedmimi vrhunskimi govorniki vodil direktor ameriške Mednarodne konference o raziskovanju v odnosih z javnostmi in priznani profesor z Univerze v Miamiju Don W. Stacks.

Rok za oddajo predlogov prispevkov je 1. februar 2016, zgodnje prijave pa so odprte do 5. maja 2016: www.bledcom.com.

BledCom organizira Center za marketing in odnose z javnostmi na Fakulteti za družbene vede – IDV. Od ustanovitve leta 1994 se ga je udeležilo več kot 2.500 udeležencev iz 51. držav s šestih kontinentov. Kot trajni rezultat preteklih konferenc je doslej izšlo osem knjig, od katerih je The Global Public Relations Handbook prejela nagrado Ameriškega komunikološkega društva (NCA), dve izdaji pri založbi Routledge v ZDA in prevod v španski jezik. Ob knjigah (Public Relations Research, Perspectives on Public Relations Research, Communication of Politics, The Global Public Relations Handbook, Public Relations and Communication Management in Europe, Public Relations in Asia, Public Relations Metrics, Culture and Public Relations) so konferenčni prispevki izšli v posebnih številkah najuglednejših znanstvenih revij na področju odnosov z javnostmi (Public Relations Review, Journal of Communication Management in Journal of Public Affairs) in v konferenčnih zbornikih.


Back to list of notificationsPublished: 13. January 2016 | Category: News