Skoči do osrednje vsebine

[VABILO] Alumniteka: Odtenki življenja: kakšne izzive prinaša dolgoživost?


ULKC23_alumniteka_dolgo_1080x1920 (002)

Spoštovane članice, spoštovani člani kluba alumnov FDV!

Kaj lahko naredimo za aktivno in zdravo staranje? Kakšna je razlika med kronološko in biološko starostjo? Kaj boste počeli, ko boste stari 55, 60 let? Zakaj je pomembno načrtovanje poznejših let življenja?

Starost je pričakovano obdobje – pa vendar smo zelo pogosto soočeni z novim časom, ki pride, ne da bi o tem razmišljali.

Na Alumniteki bomo govorili o pomembnosti razvoja življenjskega sloga za dejavno in zdravo staranje. Spraševali se bomo, zakaj so nekateri ljudje videti starejši ali mlajši kot so v resnici ter kaj vpliva na to, da se nekateri starajo hitreje? Govorili bomo o »novem zemljevidu življenja« za vsakega posameznika.

Ne bomo pozabili niti na pomen znanstvenih spoznanj za potrebe ozaveščanja tako starejših kot tudi mlajših o tem, da je starost dolgo in pomembno življenjsko obdobje, ki ga lahko izpolnimo z aktivnostmi za osebno blagostanje. Zato bomo prav tako spregovorili o osmišljanju življenja v starosti in pomenu izobraževanja za dejavno staranje.

Z nami bodo:

  • dr. Anamarija Kejžar, alumna FSD in FDV
  • dr. Katarina Galof, alumna ZF
  • dr. Nives Ličen, alumna FF
  • dr. Miomir Knežević, alumen BF

Pogovor bo moderirala Renata Dacinger.

Pridružite se nam v sredo, 8. marca 2023, ob 17. uri na Fakulteti za socialno delo.

Če ste alumni ali študenti Univerze v Ljubljani, se na dogodek lahko prijavite prek portala alumniUL. Če še niste registrirani, se lahko hitro in enostavno registrirate in nato prijavite.

 Če bi si dogodek želeli obiskati, pa ne želite vstopiti v svoj klub alumnov, se lahko prijavite na tej povezavi.

Back to list of notificationsPublished: 03. March 2023 | Category: Alumni