Skoči do osrednje vsebine

Dela FDV

  • Dela FDV

    Zbirka Dela FDV je ena večjih zbirk polnih besedil na Univerzi v Ljubljani. Z zbirko Dela FDV se ohranjajo in predstavljajo dela zaposlenih in študentov naše fakultete ter tako povečuje prepoznavnost študijskega in raziskovalnega dela na fakulteti.

  • Dela FDV

    Zbirka Dela FDV vsebuje polna besedila diplomskih in magistrskih nalog Fakultete za družbene vede od leta 2002 naprej, nekatera doktorska dela ter polna besedila člankov iz revij, ki izhajajo na Fakulteti za družbene vede: Teorija in praksa (od leta 1998 do leta 2016), Družboslovne razprave (od leta 1984 dalje). Iskanje je možno frazno, pa tudi po naslovih, avtorjih, ključnih besedah, letu izida in po polnem besedilu.

Zbirka Dela FDV vsebuje polna besedila diplomskih in magistrskih nalog Fakultete za družbene vede od leta 2002 naprej, nekatera doktorska dela ter polna besedila člankov iz revij, ki izhajajo na Fakulteti za družbene vede: Teorija in praksa (od leta 1998 do leta 2016), Družboslovne razprave (od leta 1984 dalje).

Iskanje je možno frazno, pa tudi po naslovih, avtorjih, ključnih besedah, letu izida in po polnem besedilu.

Povezave

Repozitorij Univerze v Ljubljani (RUL) omogoča zbiranje in hranjenje elektronskih oblik zaključnih del študija, objav zaposlenih na Univerzi in raziskovalnih podatkov.

Nacionalni portal odprte znanosti je združevalni iskalnik po repozitorijih štirih slovenskih univerz.

DART-Europe je evropski portal magistrskih ter doktorskih del.

Spletni vodiči ODKJG - koristni spletni vodiči o Odprtem dostopu, o uporabi knjižnice, o nastavitvah za omrežje EDUROAM in še več.

Odprti dostop (OA)

Odprte znanstvene objave omogočajo hitrejši razvoj znanosti, so dostopne najširšemu krogu uporabnikov, so posledično bolj brane in bolj citirane. Vse več financerjev zahteva, da morajo biti rezultati raziskav, ki so sofinancirane z javnimi sredstvi, odprto dostopni, saj tako podpirajo in omogočajo družbo znanja.

Spletni vodič o odprtem dostopu za raziskovalce

Open Access Slovenija

Politike založnikov glede odprtega dostopa (SHERPA/RoMEO)

Iskanje