Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo

  • Dobrodošli na spletnih straneh Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo

    Poslanstvo katedre je zagotavljanje odličnosti na področjih izobraževanja, raziskovanja in pri razvoju družboslovne informatike, družboslovne metodologije in družboslovne statistike.

  • Študij družboslovne informatike ponuja izjemno raznolikost

    Družboslovni informatik povezuje družboslovje, informatiko in statistiko. Pogosto dela kot podatkovni analitik in vodja projektov v javnih ustanovah in zasebnih podjetjih.

  • 11 razlogov za študij družboslovne informatike

    Še ne veste na katero fakulteto bi se vpisali? Nihate med družboslovjem in naravoslovjem?

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo od leta 1984 izvaja univerzitetni in visokošolski program družboslovne informatike in predstavlja prvi tovrstni študij v svetu.

Skladno s svojim poslanstvom Katedra svojim študentom nudi poglobljene teoretske temelje ter profesionalna znanja in veščine iz družboslovne informatike, metodologije in statistike, kar družboslovnim informatikom omogoča, da se na trgu dela kompetentno ukvarjajo z interakcijo med informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami in sodobno družbo. Družboslovni informatiki se zaposlujejo v zasebnem in javnem sektorju,  ustanavljajo lastna podjetja ali pa se posvečajo znanstveno-raziskovalni dejavnosti. Opravljajo dela, kot so spletna analitika, optimizacija informacijskih sistemov in storitev, statistika in metodologija, tržno raziskovanje, raziskovalni management in svetovanje, poslovna analitika itd.

Predavatelji na Katedri so močno vpeti v različne aplikativne in temeljne nacionalne in mednarodne projekte, sodelujejo z različnimi zasebnimi in javnimi organizacijami doma in po svetu ter objavljajo v vodilnih svetovnih publikacijah in založbah. 

Predstavitve praks študentov družboslovne informatike

Študenti družboslovne informatike bodo 20. 9. 2016 od 14h do 15h v predavalnici 15 predstavljali svoje delo v okviru predmeta Praksa.

12. september 2016 | Obvestilo

Delavnica za pedagoge: Uporaba podatkov iz registrskega popisa (2011) v študijske namene

Delavnica je namenjena pedagoškim delavcem z različnih področij, ki bi pri svojih predmetih ali vajah želeli uporabiti podatke iz registrskega popisa prebivalstva iz leta 2011.

7. september 2016 | Obvestilo

Posvet E-zlorabe otrok: Delovanje storilcev in njihova obravnava

Cilj posveta je poglobiti znanje o problematiki zlorab otrok na internetu z namenom učinkovitejše obravnave teh primerov v praksi. Letošnji posvet je namenjen preučevanju delovanja storilcev zlorab in možnim ukrepom na tem področju

29. avgust 2016 | Obvestilo

Poziv za nominacije: Nagrada za najboljše doktorsko delo s področja družboslovne informatike 2016

Nominacija lahko vključujejo delo, objavljeno v recenzirani reviji v letu 2015 ali prispevek na konferenci, predstavljen v letu 2015. Rok za oddajo nominacij je 19. avgusta 2016.

18. avgust 2016 | Obvestilo

Študentsko delo v tržnem raziskovanju

V podjetju Aragon d.o.o. iščejo študenta z znanjem statističnega programa SPSS in programov Microsoft Office.

15. september 2016 | Možnosti za delo in študij

Podatkovni raziskovalec-­inženir in upravljalec produktov

Zemanta zaposluje nove sodelavce.

15. september 2016 | Možnosti za delo in študij

Kaj o programu Družboslovne informatike menijo diplomanti, absolventi in študenti tega programa?

 


Študijski programi 2. stopnje