Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo

  • Dobrodošli na spletnih straneh Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo

    Poslanstvo katedre je zagotavljanje odličnosti na področjih izobraževanja, raziskovanja in pri razvoju družboslovne informatike, družboslovne metodologije in družboslovne statistike.

  • Študij družboslovne informatike ponuja izjemno raznolikost

    Družboslovni informatik povezuje družboslovje, informatiko in statistiko. Pogosto dela kot podatkovni analitik in vodja projektov v javnih ustanovah in zasebnih podjetjih.

  • 11 razlogov za študij družboslovne informatike

    Še ne veste na katero fakulteto bi se vpisali? Nihate med družboslovjem in naravoslovjem?

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo od leta 1984 izvaja univerzitetni in visokošolski program družboslovne informatike in predstavlja prvi tovrstni študij v svetu.

Skladno s svojim poslanstvom Katedra svojim študentom nudi poglobljene teoretske temelje ter profesionalna znanja in veščine iz družboslovne informatike, metodologije in statistike, kar družboslovnim informatikom omogoča, da se na trgu dela kompetentno ukvarjajo z interakcijo med informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami in sodobno družbo. Družboslovni informatiki se zaposlujejo v zasebnem in javnem sektorju,  ustanavljajo lastna podjetja ali pa se posvečajo znanstveno-raziskovalni dejavnosti. Opravljajo dela, kot so spletna analitika, optimizacija informacijskih sistemov in storitev, statistika in metodologija, tržno raziskovanje, raziskovalni management in svetovanje, poslovna analitika itd.

Predavatelji na Katedri so močno vpeti v različne aplikativne in temeljne nacionalne in mednarodne projekte, sodelujejo z različnimi zasebnimi in javnimi organizacijami doma in po svetu ter objavljajo v vodilnih svetovnih publikacijah in založbah. 

Predstavljamo vam študij Družboslovne informatike

Študij Družboslovne informatike povezuje znanja s področij družboslovja, metodologije, informatike in statistike, kar študentom omogoča širino in multidisciplinarnost. Študij je mogoče vpisati kot univerzitetni ali visokošolski študijski program.

22. februar 2017 | Obvestilo

Dr. Katja Lozar Manfreda in dr. Vasja Vehovar prejemnika nagrade Odlični v znanosti

Dr. Katja Lozar Manfreda in dr. Vasja Vehovar sta za svoje delo na področju spletnih anket prejela nagrado Odlični v znanosti 2016 s področja družboslovja in humanistike. Predavanje si je sedaj mogoče tudi ogledati.

6. februar 2017 | Obvestilo

Slavnostne podelitve diplom in magisterijev

V mesecu februarju bo na Fakulteti za družbene vede potekale slavnostne podelitve diplom in magisterijev, med katerimi so tudi magistri/-ice družboslovne informatike ter diplomanti/-ke programa Družboslovna informatika.

27. januar 2017 | Obvestilo

Sampling, Weighting and Estimation in Survey Methodology

The second SERISS training course “Sampling, Weighting and Estimation in Survey Methodology” will be held on 24th-25th April 2017 in Ljubljana, Slovenia.

26. januar 2017 | Obvestilo

SaaS company Receipt Bank is looking for a UX Researcher

SaaS company Receipt Bank is looking to hire user experience researcher to help them revolutionize the way they understand their customer.

15. februar 2017 | Možnosti za delo in študij

ŠOU LJ išče 10 študentov družboslovne informatike

Na Študentski organizaciji Slovenije ponujajo delo preko študentske napotnice petim študentom univerzitetnega programa in petim študentom visokošolskega programa Družboslovne informatike

14. februar 2017 | Možnosti za delo in študij

Kaj o programu Družboslovne informatike menijo diplomanti, absolventi in študenti tega programa?

 


Študijski programi 2. stopnje