Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo

  • Dobrodošli na spletnih straneh Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo

    Poslanstvo katedre je zagotavljanje odličnosti na področjih izobraževanja, raziskovanja in pri razvoju družboslovne informatike, družboslovne metodologije in družboslovne statistike.

  • Študij družboslovne informatike ponuja izjemno raznolikost

    Družboslovni informatik povezuje družboslovje, informatiko in statistiko. Pogosto dela kot podatkovni analitik in vodja projektov v javnih ustanovah in zasebnih podjetjih.

  • 11 razlogov za študij družboslovne informatike

    Še ne veste na katero fakulteto bi se vpisali? Nihate med družboslovjem in naravoslovjem?

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo od leta 1984 izvaja univerzitetni in visokošolski program družboslovne informatike in predstavlja prvi tovrstni študij v svetu.

Skladno s svojim poslanstvom Katedra svojim študentom nudi poglobljene teoretske temelje ter profesionalna znanja in veščine iz družboslovne informatike, metodologije in statistike, kar družboslovnim informatikom omogoča, da se na trgu dela kompetentno ukvarjajo z interakcijo med informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami in sodobno družbo. Družboslovni informatiki se zaposlujejo v zasebnem in javnem sektorju,  ustanavljajo lastna podjetja ali pa se posvečajo znanstveno-raziskovalni dejavnosti. Opravljajo dela, kot so spletna analitika, optimizacija informacijskih sistemov in storitev, statistika in metodologija, tržno raziskovanje, raziskovalni management in svetovanje, poslovna analitika itd.

Predavatelji na Katedri so močno vpeti v različne aplikativne in temeljne nacionalne in mednarodne projekte, sodelujejo z različnimi zasebnimi in javnimi organizacijami doma in po svetu ter objavljajo v vodilnih svetovnih publikacijah in založbah. 

Konferenca DATA CENTER v Ljubljani

2. junija 2016, bo v Ljubljani (Four Points by Sheraton Ljubljana Mons) tretje leto zapored potekala konferenca DATA CENTER.

23. maj 2016 | Obvestilo

Delavnica o izbiri izbirnih predmetov

Včetrtek, 26. maja 2016 med 9.00 in 10.00 v predavalnici FDV-24 bo potekala delavnica o izbiri izbirnih predmetov, ki jo organizira Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo v sodelovanju s študenti družboslovne informatike.

19. maj 2016 | Obvestilo

Obisk Jon A. Krosnicka, vodilnega anketnega metodologa iz Univerze v Stanfordu

Obisk Jon A. Krosnicka, vodilnega anketnega metodologa iz Univerze v Stanfordu (ZDA), dolgoletnega sodelavca učiteljev na Katedri za družboslovno informatiko in metodologijo na delavnici »Učinki načina anketiranja«.

18. maj 2016 | Obvestilo

Drugi doktorski seminar diplomantke družboslovne informatike Ane Slavec

Ana Slavec, diplomantka družboslovne informatike, bo v četrtek, 19.5.2016, ob 14.00 v predavalnici 10 predstavila zaključke svoje doktorske disertacije z naslovom Izboljševanje ubeseditve anketnih vprašanj z jezikovnimi viri.

18. maj 2016 | Obvestilo

Kaj o programu Družboslovne informatike menijo diplomanti, absolventi in študenti tega programa?

 


Študijski programi 2. stopnje