Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo

  • Dobrodošli na spletnih straneh Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo

    Poslanstvo katedre je zagotavljanje odličnosti na področjih izobraževanja, raziskovanja in pri razvoju družboslovne informatike, družboslovne metodologije in družboslovne statistike.

  • Študij družboslovne informatike ponuja izjemno raznolikost

    Družboslovni informatik povezuje družboslovje, informatiko in statistiko. Pogosto dela kot podatkovni analitik in vodja projektov v javnih ustanovah in zasebnih podjetjih.

  • 11 razlogov za študij družboslovne informatike

    Še ne veste na katero fakulteto bi se vpisali? Nihate med družboslovjem in naravoslovjem?

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo od leta 1984 izvaja univerzitetni in visokošolski program družboslovne informatike in predstavlja prvi tovrstni študij v svetu.

Skladno s svojim poslanstvom Katedra svojim študentom nudi poglobljene teoretske temelje ter profesionalna znanja in veščine iz družboslovne informatike, metodologije in statistike, kar družboslovnim informatikom omogoča, da se na trgu dela kompetentno ukvarjajo z interakcijo med informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami in sodobno družbo. Družboslovni informatiki se zaposlujejo v zasebnem in javnem sektorju,  ustanavljajo lastna podjetja ali pa se posvečajo znanstveno-raziskovalni dejavnosti. Opravljajo dela, kot so spletna analitika, optimizacija informacijskih sistemov in storitev, statistika in metodologija, tržno raziskovanje, raziskovalni management in svetovanje, poslovna analitika itd.

Predavatelji na Katedri so močno vpeti v različne aplikativne in temeljne nacionalne in mednarodne projekte, sodelujejo z različnimi zasebnimi in javnimi organizacijami doma in po svetu ter objavljajo v vodilnih svetovnih publikacijah in založbah. 

6 razlogov zakaj študirati družboslovno informatiko po mnenju profesorjev in študentov

Predstavljamo vam 6 najpogostejših razlogov zakaj vpisati študij DRUŽBOSLOVNE INFORMATIKE po mnenju naših študentov in profesorjev.

16. januar 2017 | Obvestilo

Ravnanje z raziskovalnimi podatki in odprti dostop

Vabimo vas na brezplačno delavnico z naslovom Ravnanje z raziskovalnimi podatki in odprti dostop, ki se bo odvila v sredo, 18. januarja 2016.

5. januar 2017 | Obvestilo

In memoriam: Miha Vogelnik 1972 - 2016

Decembra je končal bitko s težko boleznijo Miha Vogelnik, eden najuspešnejših in prodornejših diplomantov družboslovne informatike.

3. januar 2017 | Obvestilo

Lačni podatkov? Statistika o hrani

Vabimo vas, da se udeležite tradicionalnega statističnega dneva, ki bo letos v znamenju statistike o hrani.

28. december 2016 | Obvestilo

Oxford Internet Institute seek a full-time Data Scientist/Data Hacker

The Oxford Internet Institute is a leading centre for research into individual, collective and institutional behaviour on the Internet, which is looking for a full-time Data Scientist. Application deadline: before 12.00 midday on Monday 12 December 2016.

21. november 2016 | Možnosti za delo in študij

Studentships in Digital Media and Society

Ben Light - BA (Hons), MSc, PhD., Professor of Digital Society at University of Salford is open to taking students at the University of Salford in the intersecting areas of digital media, gender and sexuality.

8. november 2016 | Možnosti za delo in študij

Kaj o programu Družboslovne informatike menijo diplomanti, absolventi in študenti tega programa?

 


Študijski programi 2. stopnje