Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo

  • Dobrodošli na spletnih straneh Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo

    Poslanstvo katedre je zagotavljanje odličnosti na področjih izobraževanja, raziskovanja in pri razvoju družboslovne informatike, družboslovne metodologije in družboslovne statistike.

  • Študij družboslovne informatike ponuja izjemno raznolikost

    Družboslovni informatik povezuje družboslovje, informatiko in statistiko. Pogosto dela kot podatkovni analitik in vodja projektov v javnih ustanovah in zasebnih podjetjih.

  • 11 razlogov za študij družboslovne informatike

    Še ne veste na katero fakulteto bi se vpisali? Nihate med družboslovjem in naravoslovjem?

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo od leta 1984 izvaja univerzitetni in visokošolski program družboslovne informatike in predstavlja prvi tovrstni študij v svetu.

Skladno s svojim poslanstvom Katedra svojim študentom nudi poglobljene teoretske temelje ter profesionalna znanja in veščine iz družboslovne informatike, metodologije in statistike, kar družboslovnim informatikom omogoča, da se na trgu dela kompetentno ukvarjajo z interakcijo med informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami in sodobno družbo. Družboslovni informatiki se zaposlujejo v zasebnem in javnem sektorju,  ustanavljajo lastna podjetja ali pa se posvečajo znanstveno-raziskovalni dejavnosti. Opravljajo dela, kot so spletna analitika, optimizacija informacijskih sistemov in storitev, statistika in metodologija, tržno raziskovanje, raziskovalni management in svetovanje, poslovna analitika itd.

Predavatelji na Katedri so močno vpeti v različne aplikativne in temeljne nacionalne in mednarodne projekte, sodelujejo z različnimi zasebnimi in javnimi organizacijami doma in po svetu ter objavljajo v vodilnih svetovnih publikacijah in založbah. 

Mednarodna konferenca HealthOnline

Na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani je v sodelovanju z Med.Over.Net letos prvič potekala Mednarodna znanstvena konferenca HealthOnline.

24. marec 2017 | Obvestilo

NetSlo - Tretje srečanje raziskovalcev s področja analize omrežij

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko je potekalo Tretje srečanje raziskovalcev s področja analize omrežij, ki se je še lani imenovalo Srečanje slovenskih networkašev.

24. marec 2017 | Obvestilo

Gregor Čehovin na konferenci GOR 2017 izvedel predstavitev o prekinitvah v anketah

Spremljanje prekinitev v spletnih anketah. Mladi raziskovalec Gregor Čehovin, magistrant družboslovne informatike, predstavil članek na konferenci GOR – General Online Research

23. marec 2017 | Obvestilo

Pričetek zanimivega projekta s področja inovacij na področju zdravja in nege (v okviru »pametne specializacije«), pri katerem sodeluje tudi visokošolska učiteljica na KDIM, doc. dr. Vesna Dolničar

Na Univerzi v Ljubljani smo 1. januarja 2017 kot partnerji pričeli z izvajanjem Interreg Europe projekta ITHACA (InnovaTion in Health And Care for All). Projekt naslavlja cilj programa Interreg Europe po izboljšanju politik regionalnega razvoja s poudarkom na izboljšani implementaciji regionalnih razvojnih politik na področjih pametne specializacije in priložnosti za inovacije.

20. marec 2017 | Obvestilo

ASEF Fellowship Program 2017

The ASEF fellowship provides funding for a 10 week summer research visit to a U.S. university or research institution.

20. marec 2017 | Možnosti za delo in študij

Master of Tech Management

We are the 9-month Master of Tech Management (MTM) at the University of California, Santa Barbara (UCSB). We teach you to build and manage tech teams, create and launch new products, and start and run tech firms.

20. marec 2017 | Možnosti za delo in študij

Kaj o programu Družboslovne informatike menijo diplomanti, absolventi in študenti tega programa?

 


Študijski programi 2. stopnje