Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Gostovanje prof. Elif Uzgören z Univerze Dokuz Eylül iz Izmirja v Turčiji

Od 10. do 14. aprila 2017 je Katedra za mednarodne odnose gostila Elif Uzgören, profesorico mednarodnih odnosov na poslovni fakulteti Univerze Dokuz Eylül v Izmirju v Turčiji. Predavala je na dodiplomskem programu Evropske študije, in sicer pri predmetih Zunanji odnosi EU in Razvoj EU.

20. april 2017 | Predavanje

Poziv k oddaji prispevkov za konferenco AIB-CEE o regionalnem sodelovanju v kontekstu globalnih sprememb

Med 26. in 28. septembrom 2017 bo v Ljubljani potekala že četrta konferenca sekcije Srednje in Vzhodne Evrope Akademije mednarodnega poslovanja, ki bo obravnavala vpliv globalnih sprememb na regionalno sodelovanje z ekonomskega, poslovnega, družboslovnega in drugih vidikov. Vabljeni k oddaji prispevkov do 15. junija 2017 oz. k prijavi na delavnico za doktorske študente in akademike na začetku karierne poti, ki bo v okviru konference organizirana 26. septembra.

18. april 2017 | Obvestila

Osmega Zaposlitvenega mostu se je udeležilo 150 študentov vseh programov

V torek 11. 4. 2017 je na Fakulteti za družbene vede potekal že 8. tradicionalni Zaposlitveni most. Osrednja tema letošnjega dogodka je bila digitalizacija in spremembe, ki jih le ta povzroča.

18. april 2017 | Dogodek

Desetletnica delovanja prijavne točke Spletno oko

Letos mineva deset let, odkar na prijavni točki Spletno oko, ki jo koordinira Fakulteta za družbene vede, javnosti omogočamo anonimno prijavo posnetkov spolnih zlorab otrok in sovražnega govora na internetu. V tem obdobju smo prejeli prek 21 tisoč prijav, pri več kot 1900 prijavah pa smo ugotovili znake nezakonitosti in jih v skladu s tem tudi posredovali policiji.

18. april 2017 | Obvestila, Za medije

Dr. Denis Mancevič o trendih na mednarodnih trgih in izzivih strateškega vodenja

Na programu mednarodni odnosi smo v ponedeljek 10. 4. 2017 pri predmetu Politika mednarodnega poslovanja gostili dr. Denisa Manceviča, člana uprave SIJ in diplomanta Mednarodnih odnosov.

12. april 2017 | Predavanje

Odločanje o RR&I politikah v Sloveniji med tranzicijo: izgubljene priložnosti in izzivi za inovativnejši gospodarski in demokratični razvoj

Poglavje Franca Malija in Tonija Pustovrha se osredotoča na vprašanje kako uspešna je bila Slovenija kot majhna država članica EU pri izkoriščanju vseh možnosti za razvoj sodobnega raziskovalnega, razvojnega in inovacijskega (RRI) sistema, ko je vstopila v Evropsko unijo.

11. april 2017 | Raziskave

Nova raziskava v ADP - Oblikovanje policy mrež in lobiranje v Sloveniji, 2012

Arhiv družboslovnih podatkov je objavil raziskavo Oblikovanje policy mrež in lobiranje v Sloveniji (2012), ki je nadaljevanje raziskave iz leta 1996, ki jo prav tako dostopna v našem katalogu.

11. april 2017 | Raziskave

Na skupnem magistrskega programu CoDe gostoval dr. Trenton Ellis iz BHSU

V obdobju od 2. do 10. aprila 2017 je na skupnem magistrskem programu CoDe (Comparative Local Development) predaval dr. Trenton Ellis iz Black Hills State University (BHSU), ki je že vrsto let partnerska univerza Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani.

10. april 2017 | Predavanje

Javno zbiranje ponudb za najem poslovnih prostorov fakultete za izvajanje gostinske dejavnosti

Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani objavlja Javno zbiranje ponudb za najem poslovnih prostorov fakultete za izvajanje gostinske dejavnosti.

10. april 2017 | Obvestila

Gostovanje prof. Stefanie Panebianco z Univerze v Cataniji v Italiji

Od 20. do 24. marca 2017 je Katedra za mednarodne odnose gostila Stafanio Panebianco, profesorico politologije na Fakulteti za politologijo Univerze v Cataniji.

09. april 2017 | Predavanje